Sanayide elektriğe zam yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sanayide elektriğe zam yapıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan kararla beraber elektrikte sanayi abonelerinin tarifesine yaklaşık yüzde 20 zam yapıldı.

Doğal gaz fiyatlarına yapılan zammın ardından bir zam daha geldi ve  elektrik fiyatlarına sanayi abonelerinde geçerli olmak üzere zam yapıldı. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karar ile elektrikte sanayi abonelerinin tarifesine yaklaşık yüzde 20 zam yapıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) faaliyet bazlı tarife tabloları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan karara göre, alçak gerilim sanayi abonelerinin 1 Nisan'dan itibaren geçerli elektrik tarifesi yaklaşık yüzde 20 zamlandı. Bu aboneler için kilovatsaat başı elektrik fiyatı 191,77 kuruştan 230,10 kuruşa yükseldi.

İlk kademede bulunan mesken abonelerinin tarifesinde ise kilovatsaat başı fiyat, 112,41 kuruştan 112,43 kuruşa, yüksek kademede 167,83 kuruştan 167,85 kuruşa çıktı. İlk kademede yer alan ticarethane abonelerinin tarifesinde elektriğin kilovatsaat başı fiyatı, 167,43 kuruştan 167,45 kuruşa, yüksek kademedeki kilovatsaat başı fiyat da 222,70 kuruştan 222,73 kuruşa yükseldi.

AYNI GÜN DOĞAL GAZA ZAM 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü (BOTAŞ), Doğalgaz fiyatlarına 1 Nisan 20221 itibarıyla fiyat artışı yapıldığını açıkladı. Buna göre, Konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 35, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 44.30, elektrik üretimi dışında kullanılan doğalgazın birim fiyatında ise yüzde 50 artış oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...