Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Bakan yanık duyurdu: İşverenlere 6.1 milyon lira sigorta prim desteği

Bakan yanık duyurdu: İşverenlere 6.1 milyon lira sigorta prim desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çalışabilir durumdaki vatandaşların iş hayatında istihdam edilmesi için 2021 yılında 6.1 milyon lira Özel İşveren Sigorta Prim Desteği verdiklerini açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Türkiye hem işçi hem de iş veren açısından iş gücü piyasasını canlandırmak için güçlü adımlar atmaya devam ediyor. İŞKUR desteğiyle birçok vatandaşın kurslara giderek meslek edinmeyi öğrendiği ve aynı zamanda bu kurslardan para kazandığı, sigorta priminin yatırıldığı projelerle işsizliğin önüne geçmeyi hedefliyor. Bakanlık, bu noktada iş vereni unutmuyor ve iş verenin daha çok işçi çalıştırması için milyarca lira destek sağlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların sosyo-ekonomik hayattan kopmamaları sağlamak için istihdamlarına yönelik desteklerin sürdüğünü açıkladı. Sosyal yardımlardan faydalanıp çalışabilir durumdaki vatandaşları İŞKUR’a yönlendirerek işgücüne katılımlarını teşvik ettiklerini belirten Bakan Yanık, “Sosyal yardım-istihdam bağını güçlendirmek için desteklerimiz sürüyor. Kaynaklarımızı etkin ve doğru bir şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Özel İşveren Sigortası Prim Desteği de bunlardan birisi” dedi.

YILLIK 9 BİN 307 LİRA SİGORTA PRİMİ

Özel İşveren Sigorta Prim Desteğine ilişkin detayları paylaşan Bakan Yanık, şunları söyledi: “2022 yılı için özel sektör işverenlerimizin ödemekle yükümlü olduğu sigorta prim tutarı olan aylık bin 25,82 lirayı Bakanlık olarak üstleniyoruz. Bakanlığımız asgari ücretin yüzde 15.5’ine tekabül eden 775,65 lirayı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da yüzde 5’ine karşılık gelen 250,2 lirayı karşılayacak. Sosyal yardım yararlanıcısının işverenlerce istihdam edilmesi halinde bir sigortalı için Bakanlığımızca ödenecek sigorta prim desteği ise yıllık 9 bin 307 lirayı.”

3 BİN 723 İŞVERENE 6.1 MİLYON DESTEK

2021 yılı içerisinde 3 bin 273 işverenin destekten yararlandığının altını çizen Bakan Yanık, “Bu doğrultuda sosyal yardımlardan faydalanıp çalışabilir durumdaki vatandaşları işgücü piyasasına kazandırmak için 6.1 milyon lira Özel İşveren Sigorta Prim Desteği verdik” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, işverenlerin Özel İşveren Sigorta Prim Desteği’nden yararlanmaları durumunda her bir sigortalı için ödemekle yükümlü olduğu sigorta primini 1 yıl boyunca karşıladıklarını belirtti.

BAKMADAN GEÇME
Bakan Yanık: İhtiyaç sahiplerine 224 milyon TL ek kaynak aktardık
HABER

Bakan Yanık: İhtiyaç sahiplerine 224 milyon TL ek kaynak aktardık

BAKMADAN GEÇME
Bakan Yanık açıkladı: 1 milyar 260 milyon lira hesaplara yattı
HABER

Bakan Yanık açıkladı: 1 milyar 260 milyon lira hesaplara yattı

BAKMADAN GEÇME
Bakan Yanık
HABER

Bakan Yanık'tan doğalgaz yardımına ilişkin açıklama

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.