Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat ve enflasyon açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat ve enflasyon açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyat artışlarının tüm dünyanın ortak sıkıntısı olduğunu söyleyerek, "Devletimiz ihtiyacı olan herkesin yanındadır. Enflasyonun boynunu kırdığımızda hedeflerimize ulaşmanın önünde hiçbir engel kalmayacaktır" şeklinde konuştu.

Kemer-Kumluca Yolu 'Phaselis Tüneli' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaioğlu, AK Parti Antalya Milletvkilleri ve siyasi parti il başkanlarının katılımıyla açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan, "2053 vizyonumuza sarılırsak önümüzde durabilecek hiçbir güç yoktur" dedi.

"GÖZÜMÜZÜ DAHA BÜYÜK HEDEFLERE DİKTİK"

Eser ve hizmet siyasetlerinin en somut ve en iftihar verici örneklerinin görüleceği alanların başında ulaştırmanın geldiğine değinen Erdoğan, "Ülkemizin dört bir yanını bölünmüş yollarla, otoyollarla, yeni inşa ettiğimiz ve baştan sona yenilediğimiz tren hatlarıyla, havalimanlarıyla donattık. Diğer ülkelerin bugün başlasalar çeyrek asırda tamamlayamayacakları işleri biz çoktan bitirdik, ev gözümüzü daha büyük hedeflere diktik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat ve enflasyon açıklaması
Phaselis Tüneli açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemiyle katıldı.

"BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN BEDELİ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Türkiye’nin, altyapıları eskiyen, köhneyen, yetersiz hale gelen gelişmiş ülkelerle yarışabilecek ve hatta çoğu alanda da onları geçecek imkanlara sahip olduklarını kaydeden Erdoğan, "Bu avantajı en güzel şekilde kullanarak ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmekte kararlıyız. Zahmetsiz rahmet olmayacağının bilinciyle, bugün yaşadığımız sıkıntıların, önümüzdeki dönemde kavuşacağımız büyük ve güçlü Türkiye’nin bedeli olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"DERTLERİ 'KÜRESEL SENARYOLARIN BORAZANLIĞINI YAPMAK'"

"Bizim en büyük gücümüz milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğidir" diyen Erdoğan, "Bu iklimini kimsenin bozmasına müsaade etmez, hep birlikte 2023 hedeflerine odaklanır, 2053 vizyonumuza sarılırsak, Allah’ın izniyle önümüzde durabilecek hiçbir güç yoktur. Bu hakikatlerin sadece biz değil, rakiplerimiz de farkında. Bunun için de ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak siyasi mühendislik hesaplarıyla, ülkesinin rotasını değiştirecek her türlü oyunu sergiliyorlar. Dünyanın tamamında fazlasıyla yaşanan sıkıntıları sanki sadece Türkiye'ye mahsus gibi göstermeye çalışanların niyeti milletin derdini dile getirmek değil, küresel senayoların borazanlığını yapmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat ve enflasyon açıklaması
​Kemer ilçe sınırları içinde kalan Phaselis Tüneli'nin açılışı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaioğlu, AK Parti Antalya Milletvkilleri ve siyasi parti il başkanlarının katılımıyla açıldı.

"ENFLASYONUN BOYNUNU KIRACAĞIZ"

Enerjiden gıdaya, madenlerden teknoloji ürünlerine kadar pek çok alanda fahiş fiyat artışlarının tüm dünyanın ortak sıkıntısı olduğunun altını çizen Erdoğan, "Hatta Türkiye üretim gücü ve lojistik avantajlarıyla bu sıkıntıdan en az etkilenen ülkelerden biridir. Milletimden, çoğu da mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumları felaket tellallığının malzemesi haline dönüştürmeye çalışanlara itibar etmemesini istiyorum. Ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır. Devletimiz ihtiyacı olan herkesin yanındadır. Türkiye siyasi olarak yakın tarihinin en itibarlı konumundadır. Ekonomide de hamd olsun üretim tarafında işler gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda artık hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...