Üst düzey diplomatik kaynaklar: Ermenistan ile normalleşmeyi gölgeliyorlar

Düzenleyen:
Üst düzey diplomatik kaynaklar: Ermenistan ile normalleşmeyi gölgeliyorlar

GÜNDEM Haberleri

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını "Ermeni soykırımı" olarak nitelendirmesine Türkiye sert cevap verirken, bu gelişmenin son dönemde pozitif gündeme odaklanan Türkiye ve ABD ilişkilerini olumsuz etkilemesinden endişe duyuluyor.

Selçuk Böke ANKARA

Üst düzey diplomatik kaynaklar, Biden’ın "Ermeni soykırımı" açıklamasının hem ABD hem de normalleşen Türkiye ve Ermenistan ilişkilerini gölgelediği görüşünde. Sözde ‘soykırım’ meselesinde ABD’nin Ermenistan’dan daha çok olumsuz açıklama yaptığına dikkat çeken kaynaklar "Ermenistan, Türkiye ve Azerbaycan ile normalleşirse bu durumdan en çok Ermenistan faydalanacak. ABD, normalleşmeyi gölgelediğinde eline ne geçiyor. Ermenistan’a bir faydası yok" diye konuştu.

"KALKIP BİZE ERMENİLERİ ANLATMASINLAR"

ABD’nin Ermenileri tanımadığına işaret eden kaynaklar "ABD daha Ermenilerin kim olduğunu bilmeden önce, biz 700 yıldır Ermenilerle birlikte yaşıyorduk. Bizim Ermeni Dışişleri Bakanı’mız vardı. Abdülhamid’in Hazine Bakanı Ermeni’ydi. Kalkıp bize Ermenileri anlatmasınalar" ifadelerini kullandı.

ABD ile ortak mekanizma konusunda değinen diplomatik kaynaklar "ABD, tarihî olarak yanlış, hukuki bağlayıcılığı olmayan tutum sergiliyor. Duygusal olarak bize yükleniyor. Ermenistan ile normalleşme sürecimiz var. Buna ne katkısı var bunun. Ermeni diasporasının Ermenistan’a ne katkısı var? Yahudi lobisinin İsrail’e katkısı var. Ermeni lobisi ve diasporası bugüne kadar Ermenistan’a ne katkı sağlamış? Ermenistan iki buçuk milyon nüfusu olan, Rusya’nın kontrolünde, land-lock dediğimiz denize kıyısı olmayan bir ülke" değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...