Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çavuşoğlu Latin Amerika ziyaretini değerlendirdi

Düzenleyen:
Çavuşoğlu Latin Amerika ziyaretini değerlendirdi

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Latin Amerika turunu tamamladı. Türkiye dönüşünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, "Her ülke Türk savunma sanayisinden istifade etmek istiyor. Kendi ülkelerinde yatırım yapmak istiyorlar." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, altı ülkeyi kapsayan Latin Amerika turunu tamamladı. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Türkiye'nin artık bölgesel değil, küresel bir güç olduğunu söyleyen Çavuşoğlu "Rusya-Ukrayna ara buluculuğundaki rolümüz dikkat çekti. Hepsinin ortak söylediği şu 'Türkiye’nin yaptığını hiç kimse yapamazdı. İyi ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var. İyi ki siz varsınız'. Brezilya Cumhurbaşkanı, eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan da yarar görürse bazı önemli ülke liderleriyle beraber Moskova'ya ortak bir ziyaret düzenlemeye hazır olduğunu söyledi. Biz de sizin çabalarınıza katkı sağlamak isteriz dediler. 'Biz çalışma yapıp size döneceğiz' karşılığını verdik" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI'MIZIN TEK GAYESİ SAVAŞI BİTİRMEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın amacının Putin ile Zelenski'yi buluşturmak olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu "Cumhurbaşkanı'mızın tek gayesi savaşı durdurmak ve iki lideri bir araya getirmek. Çabalarımızı samimi olarak sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanı'mız da gerektiğinde onları arıyor. Onlar da arıyorlar. Bir ateşkes anlaşması için müzakere ettikleri metne baktığımız zaman bazen ilerleme, bazen gerileme oluyor. O yüzden orada fazla umutlu olamıyoruz. Ama arka kapı diplomasisine baktığımız zaman orada umutlu hale geliyoruz. Savaşın bitmesini istemeyenlerin olduğunu herkes görüyor. Artık zaten o ülkeler de neredeyse gizlenmemeye başladılar" dedi.

 

URUGUAY'DA BOZKURT İŞARETİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Uruguay'da Ermeni göstericilere "bozkurt selamı" vermesi üzerine çıkan krizle ilgili de konuştu. Çavuşoğlu "Uruguay ziyareti marjında bir anıta çelenk bırakmamız planlanıyordu. Uruguay makamları, 'Muhtemel bir gösteri ihtimaline karşı çelenk bırakma aşamasını iptal ederseniz seviniriz' dediler. Biz de iptal ettik. Binamızın açılışı sırasında önüne o grubun yaklaştırılmaması konusunda Büyükelçimize teminat verdiler. Söz verdikleri halde oraya grubu yaklaştırmaları bir hataydı. Nitekim göstericiler çirkin tavırlar sergilediler. Kabul edilemez bu çirkin tavırlardan sonra biz de gereken cevabımızı verdik. Bizim yaptığımız hareket ne Uruguay makamlarına ne Uruguay halkına ne de göstericilere bir hakarettir. Bundan dolayı bizi suçlamaları da yersiz. Geleceğe bakmamız gerektiğini söyledik" diye konuştu.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...