Bakan Akar: Şimdiye kadar 73 terörist öldürüldü

Bakan Akar: Şimdiye kadar 73 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Hatay'da hudut sınırında önemli açıklamalarda bulundu. 73 teröristin öldürüldüğünü söyleyen Bakan Akar, nöbet tutan Mehmetçik'in annesini arayarak anneler gününü kutladı.

Hudut güvenliğine yönelik alınan tedbirleri yerinde inceleyen Bakan Akar, beraberindeki komutanlarla Şehit Yüzbaşı İlker Acar Hudut Karakolu'na da gitti. Brifingin ardından gözetleme kulesine çıkan Akar, burada nöbet tutan Mehmetçikten hudut tekmili aldı. Araziye yönelik bilgi alan Akar, daha sonra askerlere annelerinin Anneler Günü'nü kutlayıp kutlamadıklarını sordu. Askerden 'Zamanım olmadı' cevabını alan Bakan Akar, karakol komutanına telefon edilmesi talimatını verdi.

ANNELER GÜNÜ KUTLAMASI

Ceyhun Maraşlı isimli askerin annesi ile görüşmesinin ardından telefonu alan Bakan Akar, "Aslan gibi delikanlı yetiştirmişsiniz sizleri tebrik ediyorum. Vatanına, milletine büyük bir fedakarlıkla hudut hattında hizmet ediyor. Onunla ne kadar gurur duysanız azdır. Saygılarımızı sunuyor Anneler Günü'nüzü kutluyoruz" ifadelerini kullandı. Maraşlı'nın annesi de "Sizlerden Allah razı olsun telefonunuzla çok mutlu oldum. Ceyhun sizlere emanet, biliyorum ki o emin ellerde" diye konuştu. Terhisine bir hafta kaldığını belirten bir diğer nöbetçi Özcan Harman'ın annesi ile de görüşen Bakan Akar, "Böyle bir delikanlıyı yetiştirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Buradan kuş uçurtmuyorlar" dedi. Harman'ın annesi de Anneler Günü'nü kutlayan Bakan Akar'a teşekkür etti, telefonla görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

73 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyon süresince toplam 73 teröristin öldürüldüğünü açıklayan Akar, "Pençe Opresasyonları serisi bir strateji çerçevesinde yapıldı. Gelinen noktada Zap bölgesine Pençe-Kilit'i yapmak sureti ile hudutun kilitlenmesini, dolayısı ile giriş ve çıkışların tam olarak kontrol altına alınmasını amaçlıyoruz. Şimdiye kadar operasyonda 73 terörist etkisiz hale getirildi. Fakat şunun altını çizmek istiyorum. 73 terörist görülen terörist. Etkisiz hale geldiğini gördüğümüz teröristler. Bunun dışında ulaşılamayan yerlerde, mağaralarda, diğer sığınaklarda, barınaklarda etkisiz hale getirilmiş terörist olması çok çok muhtemel. Bunu biz zaman içinde teröristlerin konuşmalarından, çeşitli kaynaklardan öğreneceğiz. Bunu takip ediyoruz." diye konuştu.

Bakan Akar: Şimdiye kadar 73 terörist öldürüldü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...