Ayasofya Camii’nde bir skandal iddia daha! Osmanlı’dan kalan tarihi hazneyi ayakkabılık yaptılar

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Ayasofya Camii’nde bir skandal iddia daha! Osmanlı’dan kalan tarihi hazneyi ayakkabılık yaptılar

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde Ayasofya Camii’nin tarihi İmparatorluk Kapısı’nın tahrip edilmiş olay sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Bu kez de Osmanlı’dan kalma su haznesinin kapağının kırılarak ayakkabılık olarak kullanıldığı iddia edildi. Twitter’dan paylaşım yapan arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, “Osmanlı'dan kalma su haznesinin kapağını kırıp içine ve yanına ayakkabılarını koymuş insanlar, kimsenin umurunda değil bu durum'' dedi.

Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan Ayasofya Camii’nin tarihi tahta kapısı geçtiğimiz günlerde zarar görmüş bir vatandaşın sosyal medya hesabından paylaşım yapması ile durum ortaya çıkmıştı. Aradan çok geçmeden Ayasofya ile ilgili bir iddia daha ortaya atıldı. Bir vatandaş sosyal medya hesabından Ayasofya’nın tarihi su haznesinin kapağının kırıldığını paylaştı.  Arkeolog olan Ömer Faruk Yavaşçay, Twitter hesabından tarihi su haznesinin kapağının kırıldığını ve insanların tarihi hazneyi ayakkabılık olarak kullandığını belirtti. Görselde tarihi haznenin kapağının içine insanların ayakkabılarını koyduğu görüldü.

TARİHİ OSMANLI HAZNESİNİ AYAKKABILIK YAPTILAR

Yavaşçay, ''Bu fotoğrafı dün gece (24 Nisan) saat 22.43'te Ayasofya Camii'nde çektim, Osmanlı'dan kalma su haznesinin kapağını kırıp içine ve yanına ayakkabılarını koymuş insanlar. Kimsenin umurunda değil bu durum'' dedi. Sanat Tarihi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yaşar, Ayasofya’nın tarihi ‘İmparator Kapısı’nın tahrip edildiğinin ortaya çıkması üzerine bir görevlinin kendisine, “İnsanlar burayı kutsal sayıyor. Bazıları hatta oradan parça koparıp ağızlarına atıyorlar” dediğini söylemişti.

Ayasofya Camii’nde bir skandal iddia daha! Osmanlı’dan kalan tarihi hazneyi ayakkabılık yaptılar

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...