Diplomaside yeni durak Mısır

Diplomaside yeni durak Mısır

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin dış politikadaki normalleşme süreci atılan somut adımlarla pekiştiriliyor.

Selçuk Böke | ANKARA

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emîrlikleri (BAE), İsrail ve Mısır gibi Orta Doğu ülkeleri ile son dönemde karşılıklı ziyaretler yoğunlaşırken, Türkiye’den bu ülkelere üst düzey tarihî ziyaretler yapılıyor. 15 yıl sonra Türkiye’den Dışişleri Bakanı seviyesinde İsrail’e resmî ziyaret gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, geçtiğimiz hafta İsrail’de kritik temaslarda bulundu. Yine, 15 senenin ardından BAE’ye dün Savunma Bakanı düzeyinde resmî bir ziyaret düzenlendi. Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, Abu Dabi’de muhataplarıyla bir araya geldi. BAE ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi açısından önem taşıyan ziyarette, askerî eğitimde iş birliği, savunma sanayi konusunda birlikte atılacak adımlar masaya yatırıldı.

DOKUZ SENE SONRA İLK SİPARİŞ

Bunların yanı sıra Mısır’a ise dokuz sene sonra bakan seviyesinde ziyaret gerçekleştirilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yarın Kahire’ye gidecek. Bakan Nebati’nin gündeminde, iki ülke arasındaki ticari, ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi ve Doğu Akdeniz’de iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesi olacak. Mısır bugün, 100 milyonu aşan nüfusu, stratejik ticaret yolları ve enerji yatırımları ile bölgenin en önemli ekonomik aktörlerinden. Mısır’ın, kalabalık nüfusu ile Türkiye için Afrika’da büyük bir ticari pazar olması Türk ihracatçısı için de önem taşıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...