Marmaris yangınının kundakçısı Sacit Ayhan’ın eski işi ortaya çıktı! Buna rağmen ormanlarımızı yaktı

Düzenleyen:
Marmaris yangınının kundakçısı Sacit Ayhan’ın eski işi ortaya çıktı! Buna rağmen ormanlarımızı yaktı

GÜNDEM Haberleri

Marmaris'te 3 gün süren yangınlar 4 bin 500 hektarlık ormanlık alan resmen kül olmuş ve ormanları kundaklayan Sacit Ayhan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kundakçı Ayhan'ın babası ise oğlu hakkında konuştu ve oğlunun 3 sene ormanda yangın işçiliği yaptığını söyledi. Baba Ayhan " “Keşke kendini yaksaydı da ormanları yakmasaydı” dedi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 haziranda ormanlık alanda çıkan yangın, 72 saat dolmadan söndürülerek kontrol altına alındı. Yangını söndürmek için binlerce hava ve kara aracı kullanılmış ve 3 günün ardından yangın kontrol altına  alınmıştı. Yangını çıkaran kişi tespit edildi ve ormanda baygın halde bulundu. Sacit Ayhan, önce gözlatına alındı ve adliyeye sevk edildi. Buıradaki işlemlerin ardından tutuklanan Ayhan, daha sonra cezavine gönderildi. 

Sacit Ayhan’ın acılı babası Kadir Ayhan, ‘Keşke kendini yaksaydı da ormanları yakmasaydı’ dedi. Kendisinin geçimini arıcılıkla sağladığını ve zaman zaman oğlunun da kendisine yardım ettiğini söyleyen baba, oğlunun alkolik olduğunu da doğrulayarak olay günü aralarında bir tartışma yaşanmadığını belirtti. Marmaris’te bir koyda kışın arıcılık ve balıkçılık ile geçimlerini sağladıklarını belirten baba Kadir Ayhan oğlu hakkında açıklamalarda bulundu.

'ÖLSEYDİ BU DAĞLAR YANMAZDI'

Baba Ayhan, oğlunun alkolü bırakması için çok mücadele ettiğini ancak başaramadığını belirterek “Hanımından ayrıldı, çocuklarından ayrıldı, psikolojisi bozuldu. Kaldıkları koyda insanlar sigara içince atmasın diye yerler yaptı. Arıcılık yaptık yıllarca. Bir kişi izmariti atsa avucunun içinde söndürürdü. Ölseydi hiç olmazsa bu dağlar yanmazdı. İnsanlar rezil olmazdı.” dedi.

Marmaris yangınının kundakçısı Sacit Ayhan’ın eski işi ortaya çıktı! Buna rağmen ormanlarımızı yaktı

'BİR TARTIŞMA YAŞAMADIK'

“Bu kadar içmesin diye çok uğraştım. 20 gün oldu yanıma geleli. Olay günü temiz kıyafetlerini giydi, hiçbir tartışma yaşamadık. ‘Akşama geleceğim’ dedi. Buradaki insanlara getirilecek bir şey var mı diye sordu.”

'KENDİNİ DE BİTİRDİ BENİ DE'

“Kahretti gitti kendini de bitirdi, beni de bitirdi. İçtiği zaman başka bir insan oluyor. Sarhoş çok gördüm ama bundaki çok değişik sarhoşluk oluyor. “Her gün beraber tekne ile çalışıyorduk. 15-20 metre derinliğe dalardı her gün"

'DUYAR DUYMAZ ŞOK GEÇİRDİM'

Yangın çıktığını duyunca oğlunun yangında mahsur kaldığını o yüzden gelemediğini düşündüğünü belirten baba Ayhan, “Yangını duyunca aradım telefonuna ulaşılamıyordu. Çünkü geleceğim dedi, buradakilere akşam ne lazım ne getireyim diye sordu. Önce yangının içinde kaldı zannettim çok korktum. Zaten ormanın içinde yatar halde bulmuşlar. Ben oğlumu biliyorum içince zor kendine gelir. Duyar duymaz şok geçirdim, yalan söylemez, yaktığını söylediyse doğrudur, yakmıştır oğlum." dedi ve ekledi “Keşke kendini yaksaydı da ormanları yakmasaydı.”

ORMANDA YANGIN İŞÇİSİYMİŞ

4 bin hektar ormanlık alanı yaktığını itiraf ederek tutuklanan Sacit Ayhan’ın babası Kadir Ayhan, oğlunun 3 yıl ormanda yangın işçisi olarak görev yaptığını, gitmediği yer, gitmediği yangın kalmadığını söyledi.

Kadir Ayhan, yaşadığı koyda denizlere bakarak ağlayıp, kendine gelemediğini ve çok acı çektiğini belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...