Marmaris'in ardından bir tane daha! İzmir'de ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altında

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Marmaris'in ardından bir tane daha! İzmir'de ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altında

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İzmir'in Bayındır ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan olmak üzere 16 araçlık bir müdahalenin ardından alevler kontrol altına alınırken bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Sıcakların artmasıyla beraber özellikle Ege ve Akdeniz bölgesinde yangınlarda çoğalmaya başladı. 21 Haziran'da Marmaris'te başlayan yangın yoğun çabalar sonucu 3 günde kontrol altına alınabildi. Marmaris'te çıkan yangında toplamda 4 bin 500 hektarlık alan adeta kül oldu. Öte yandan yangının kundakçısı Sacit Ayhan ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yangında çok sayıda hava ve kara aracı görev aldı ve yangın bugün tamamen kontrol altına alınmış oldu.

Marmaris yangının ardından İzmir'den kötü bir haber geldi. Bayındır ilçesinde yangın çıktı. Ovacık Mahallesi yakınlarında bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebepten çıkan yangına ekipler hemen müdahale etti.

YANGIN KONTROL ALTINDA

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri alevlere, 2 helikopter, 2 uçak, 10 arazöz ve 2 dozer ile havadan ve karadan müdahaleye etti. Ekiplerin çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alınırken, bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...