Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden'ın görüşeceği saat belli oldu

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden'ın görüşeceği saat belli oldu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmenin bugün Türkiye saatiyle 18.45'te olacağı açıklandı. Ayrıca Erdoğan, Madrid'e hareket etmenden önce yaptığı açıklamada F-16 meselesinin hala masada olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı yüz yüze görüşmenin detayları belli oldu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre NATO Zirvesi'nin düzenlendiği Madrid'de bulunan iki lider'in görüşmesi bugün saat 18.45'te gerçekleşecek.

İki liderin gündem başlıkları arasında ikili ilişkiler ve F-16'lar konusu yer alacak. Görüşmenin bir saat sürmesi bekleniyor.

"F-16 MESELESİ HALA MASADA"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nin gerçekleşeceği Madrid'e hareketinden önce açıklamalarda bulunmuştu. Sabah saatlerinde Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, "Bu akşam veya yarın tekrar bir araya gelme arzusunu ifade etti. Biz de olabilir dedik" ifadelerini kullanmıştı.

NATO Liderler Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleşmesi planlanan ikili görüşmede nelerin konuşulacağının sorulması üzerine Erdoğan, F-16 meselesinin hala masada olduğunu son dönemlerde Yunanistan'ın iki yüzlü tavrının da konuşulacağını belirtmişti.

Erdoğan konuşmasının devamında, "Türkiye’ye karşı şahsiyetli bir duruş bekliyoruz. Şahsiyetli bir duruş göstermeyenlere karşı tavrımız bellidir. Türkiye’nin duruşundan taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...