Tarihî Madrid anlaşmasından çıkan 7 kritik sonuç

Tarihî Madrid anlaşmasından çıkan 7 kritik sonuç

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin NATO içindeki ağırlığı arttı, Avrupa için vazgeçilmezliği ispatlandı. Uluslararası kabul gören bir metne giren FETÖ ve PYD, terör örgütü olarak tescillendi.

Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya ile imzaladığı mutabakat metni, Madrid’deki NATO zirvesine damga vurdu. Rusya’ya karşı yeni tedbirlerin ele alındığı zirve öncesi krizin aşılması birlik ülkelerini rahatlattı. Türkiye birçok açıdan kârlı çıktı. Bunlar şöyle sıralandı.

1- Türkiye kararlı duruşuyla hem istediğini aldı hem de NATO içinde ağırlığını pekiştirdi.

2- Ankara, diyalogla meselelerin çözülebileceğini ispat etti. Terörle mücadelede ilerde diğer Avrupa ülkeleri için de referans gösterilebilecek kritik bir adım attı.

3- Avrupa ülkelerinde rahatlıkla gezebilen, eleman devşiren, para toplayan PKK, eskisi kadarrahat edemeyeceği gündeme geldi.

4- Rusya ve Avrupa arasında kurduğu diyologla köprü vazifesi gören Türkiye’nin stratejik önemi bir defa daha ortaya çıktı.

5- Savunma alanında kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik adım, Türkiye’nin elini güçlendirdi.

6- 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ ve YPG/PYD uluslararası kabul gören bir metne “terör örgütü” olarak girerek tescil edildi.

7- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar güçlü lider olduğu bir kez daha görüldü. Nitekim, Batı medyası kazananın Erdoğan’ın olduğuna atıf yaptı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...