Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'da İsraillilere suikast hazırlığındaydılar, İranlı 7 kişi tutuklandı

Düzenleyen:
İstanbul'da İsraillilere suikast hazırlığındaydılar, İranlı 7 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da İsrail vatandaşlarına yönelik suikast girişimi soruşturmasında gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı. Böylece tutuklanan sayııs 7'ye yükseldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İran uyruklu bazı şahısların İsrail vatandaşlarına yönelik eylem ve suikast planladıkları tespit edilmişti. Tespit edilen şüphelilere yönelik 'askeri veya siyasal casusluk' suçundan 17 Haziran 2022'de başlatılan operasyonlar sonucu, İran uyruklu 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı. 

 Şüphelilerden 4'ü, 29 Haziran 2022 tarihinde çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken, 1'i yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

3 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Devam eden operasyonlar ve keşif çalışmalarıyla suikastı gerçekleştirecek kişinin de arasında bulunduğu 3 şüpheli daha tespit edilerek gözaltına alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan İran uyruklu 3 şüpheli dün çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, operasyonlar çerçevesinde 3 adet tabanca, 2 tabancaya takılı lazer, 3 adet susturucu ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...