Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Soylu'dan deprem uyarı sistemi açıklaması: 'Ekim ayında yapacağız' diyerek duyurdu

Düzenleyen:
Bakan Soylu'dan deprem uyarı sistemi açıklaması: 'Ekim ayında yapacağız' diyerek duyurdu

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında 17 Ağustos Depremi'nin yıl dönümü öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Deprem simülasyonu içerisinde 7,6 büyüklüğünde Gölcük depremini yaşayan Bakan Soylu, doğal afetlerle ilgili veriler paylaşırken ekim ayında ulusal bir deprem tatbikatı yapılacağını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 17 Ağustos depreminin yıl dönümü öncesi 'Türkiye depreme hazır mı?' sorusunu cevapladı.

Bir deprem simülasyonu içinde 7,6 büyüklüğündeki Gölcük depremini yaşayan Bakan Soylu, deprem anında ve deprem sonrası yapılması gerekenleri anlattı.

Bakan Soylu'dan deprem uyarı sistemi açıklaması: 'Ekim ayında yapacağız' diyerek duyurdu

DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Deprem uyarı sistemine ilişkin ayrıntıları paylaşan Bakan Soylu, "Ses sistemi üzerinden bir uyarı olarak iletiliyor. Mobil sistemimiz var. Buradan çıktıktan sonra navigasyonla toplanma alanına yönlendiriyor. Mobil uygulama varsa telefon açabilmeyi sağlıyor. 10 kişi atanabiliyor. Bu kişilerle iletişim sağlanabiliyor. Enkaz altında sizi noktasal olarak bulabiliyor. Cep telefonları üzerinden kaç kişinin yaşadığını sıralayabiliyoruz. Deprem anında 3 ayak var. Afet öncesi, anı ve sonrası kabiliyetlerimizi ortaya koyabilmek." diye konuştu. 

TOPLANMA ALANLARININ ÖNEMİ

Olası bir depremin ardından toplanma alanına ulaşmanın önemine dikkat çeken Soylu, " Toplanma alanlarının yüzde 75'inde kanalizasyon alt yapısı, elektrik ve su var. İstanbul'da yüzde 56'sında var. AFAD olarak yüzde yüz tamamlanmış olacağız. Misafirhane yurt ve oteller açısından bütün planlamamız olacak. Bir mobil AFAD sistemimiz var." dedi.

"EKİM AYINDA ULUSAL TATBİKAT YAPACAĞIZ"

Bakan Soylu ekim ayında ulusal bir tatbikatın yapılacağını duyurarak şu ifadeleri kullandı:

"Uyarı bildirimi tatbikatlarımızdan birisi. Türkiye'de ilk kez afetlerle ilgili çok kapsamlı tatbikatları bu yıl yaptık. İnşallah ekimde çok büyük ulusal bir tatbikat yapacağız. Bugün büyük bir onurla söylerim ki kamu kuruluşlarımızla beraber beslenme, arama kurtarmada, insanların eşyalarının bir yere toplanması alanında akreditasyonunda sivil toplum kuruluşları oluşturduk. Yüz binlerce gönüllümüz var. 17 bin fiili eğitim alan sayısı. 3 plan oluşturdu. İl risk azaltma planları var. Bu planlarda afetler ve şehirler olarak nasıl tedbir almalıyız, depreme dirençli şehirler oluşturmayı Türkiye adım adım gerçekleştiriyor. 459 bin bağımsız bölümün bir kısmı yıkıldı, geri kalanı da yıkılıyor. Riskten arındırılmaya çalışılıyor. Devletimiz tüm kabiliyeti ve kapasitesiyle her noktada çalışmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız tecrübeleriyle hepimizi koordine ediyor. Allah bizi İnşallah büyük imtihanla sınamaz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...