Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’ndan Abdullah Gül adaylığına açıklama: Şart uygun aday olabilir

Düzenleyen:
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’ndan  Abdullah Gül adaylığına açıklama: Şart uygun aday olabilir

GÜNDEM Haberleri

2023 seçimleri yaklaşıyor ancak 6’lı masada cumhurbaşkanlığı adayı hala çıkmadı. Aday tartışmaları masada devam ederken Abdullah Gül'ün aday olabileceği yönünde iddialar konuşulmaya başlandı. Konuya ilişkin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan dikkat çeken bir çıkış geldi. Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün şartlara daha uygun olduğunu söyleyen Karamollaoğlu daha önce de böyle bir teklifte bulunduğunu ancak ittifak sağlanamadığını kaydetti.

2023 seçimlerin az bir süre kaldı ve Cumhur ittifakı adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduama 6'lı masa henüz adayını çıkarabilmiş değil. Çünkü masadaki liderler herhangi bir isim üzerinde henüz uzlaşamadı. Geçtiğimiz günlerde bu konuda bir iddia ortaya atıldı ve eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 6'lı masanın adayı olacağı söylentileri ortaya çıktı. Bu iddia çok konuşulurken konuya ilişkin Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı her açıklamanın ardındsn adayın Kılıçdaroğlu olduğu konuşuluyor ancak Kılıçdaroğlu'ndan bu konuda net bir açıklama gelmedi ve diğer liderler aday konusunda farklı farklı açıklamalarda. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken dikkat çeken ‘Abdullah Gül’ çıkışı geldi.

'ADAYLIĞINI BEN TEKLİF ETMİŞTİM'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığına dair konuşma yapan Karamollaoğlu, "Geçen sefer Abdullah Bey'in adaylığını ben teklif etmiştim ve kabul görmüştü. Ancak o günkü şartlar altında önceden Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ilan edenler olduğu için başta Meral Hanım olmak üzere, bir ittifak sağlanamadı. Sağlansaydı seçilir miydi seçilmez miydi ayrı bir konu." dedi.

6LI MASANIN ADAYI OLABİLİR

Gül'ün 6'lı masanın adayı olabileceğini belirten Karamollaoğlu, "Bugün Abdullah Bey'in böyle bir intibah doğuracak adımlar atması, bence menfii değil müsbet bir şeydir, düşünülür. Abdullah Bey'in de bir tecrübesi var. Bu konudaki tavrı da net. Geçen sefer "İttifak olursa aday olabilirim" demişti. Adaylığı konusu da gündeme gelebilir, bunu garipsemem." ifadedelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...