Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'a sert tepki: Yaptığı gizli işgaldir

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'a sert tepki: Yaptığı gizli işgaldir

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin'deki polisevine PKK saldırısına ilişkin 'Hamdolsun teröristler anında hak ettikleri karşılığı buldular. Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz ucu ya HDP'ye ya CHP'nin gazeteci siyasetçi, sivil toplum temsilcisi diye sahip çıktığı kesimlere ya da batı ülkelerine çıkar.' dedi. Yunanistan'ın Ege'deki adaları silahlandırmasına sert tepki gösteren Erdoğan, 'Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının büyük bir bölümünü Yunanistan'ın Ege'deki hukuksuz eylemlerine ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yunanistan'ı kışkırtarak üzerimize salanların ne yapmak istediklerini çok iyi biliyoruz. Kirli senaryolara pabuç bırakmayacağız.' dedi. Adaların silahlandırılmasını 'gizli işgal' olarak niteleyen Erdoğan, 'Kimsenin dolduruşuna gelmeden kendi önceliklerimizin ve milletimizin çıkarları çerçevesinde adımlarımızı belirliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin'deki bir polisimizin şehit olduğu alçak saldırıya ilişkin ise  'Hamdolsun teröristler anında hak ettikleri karşılığı buldular. Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz ucu ya HDP'ye ya CHP'nin gazeteci siyasetçi, sivil toplum temsilcisi diye sahip çıktığı kesimlere ya da batı ülkelerine çıkar.' sözlerini sarf etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

MERSİN'DE POLİSEVİNE SALDIRI

Polisimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Teröristler hak ettikleri karşılığı anında buldular. HDP'yi iktidara ortak etme peşinde koşanların yaptıklarının elinde dökülen her kanın izi vardır. Kandil'i, Suriye'yi başına yıktığımız teröristlerin Batı ülkelerinden giderek daha fazla himaye görmesi her şeyden önce bu devletlerin kendi huzurlarına yönelik bir tehdittir. 

Teröristlerin yeri sokaklar değil, hapislerdir. Tüm ülkelerden hiçbir ayrım yapmadan gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz. 

YUNANİSTAN'IN PROVOKATÖR ADIMLARI

Teröristler eli kanlı caniler Yunanistan'daki kamplarda elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Yunanistan'ı kışkırtarak üzerimize salanların ne yapmak istediklerini çok iyi biliyoruz. Kirli senaryolara pabuç bırakmayacağız. 

Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Çünkü bizim gücümüz bunun çok ötesindedir. Ama bunun söz konusu ülke için gizli bir işgal anlamına geldiğini de hatırlatmak isteriz. 

Sadece patinaj yaparsınız, başka işe yaramaz.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA DİPLOMASİ 

Kimsenin dolduruşuna gelmeden kendi önceliklerimizin ve milletimizin çıkarları çerçevesinde adımlarımızı belirliyoruz. Savaşın ilk günlerinde bizi hata yapmakla suçlayanlar şimdi haklılığımızı teyit etti. Dışarıdan aldıkları talimatlarla bizim dengeli duruşumuzu eleştirenler şimdi bizi takdir etmek zorunda kaldı. Türkiye yalnızlaşıyor, dünyadan uzaklaşıyor diyenler şimdi kuyruklarını kıstırıp kös kös oturuyor.

'VATANDAŞIMIZI ENFLASYON KARŞISINDA YALNIZ BIRAKMIYORUZ'

Vatandaşlarımızı enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında yalnız bırakmıyoruz. Milletimize sahip çıkıyoruz.  Siyaset arenasında iş yapanların herkesten daha cesur olması gerekiyor. 2023'e yaklaştıkça tek sermayeleri yalan ve iftira olan muhalefet kanadının farklı yollara tevessül edeceği anlaşılıyor. Bizimle hizmette yarışamayanlar çareyi projelerimize kara çalmakta arıyorlar. Bunun en son örneğini sosyal konut kampanyasında gördük.

MUHALEFETE 'KONUT' TEPKİSİ

Muhalefet, bir milyon 170 bin konutumuzu görmezden gelerek inşa edeceğimiz yeni konutlara çamur atıyor. Bir milyon 170 bin konutu inşa etmiş, sahiplerine de teslim etmişiz.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...