Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bağdat’ın tuvaldeki izleri

Bağdat’ın tuvaldeki izleri

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Iraklı sanatçı Saleh Najjar’ın Bağdat’ın hafızasına dair izler taşıyan eserlerinden oluşan “Bağdat 1” sergisi kapılarını açtı.

MURAT ÖZTEKİN

Sanatçı Najjar’ın kolaj çalışmalarından medyana gelen eserleri, Kadıköy’deki “Kelimat Sanat Evi”nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Saleh Najjar, sergideki eserleri özel bir kolaj tekniğiyle yaptığını anlatarak “Bağdat, kadim tarihi boyunca sanatla ilgili çalışmaların merkezi olmuştur ve her dönem oradan sanat ile alakalı çalışmalar çıkmıştır. Ben de dünyanın pek çok ülkesinde İngiltere, Malezya, Güney Kore ve Fransa gibi ülkelerde Irak’ın hafızasından izleri anlatan çalışmalar yaptım. Bugün de bir başka sanat merkezi olan İstanbul’da bu sergiyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum” diye konuşuyor. Sergi, bir ay boyunca ziyaret edilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...