Hollywood Kapadokya’ya çekilecek

Hollywood Kapadokya’ya çekilecek

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Charles Bronson, Ömer Şerif, Tony Curtis, Nicholas Cage gibi yıldızların sinema filmlerine ev sahipliği yapan Kapadokya’nın beyazperdede daha çok yer alması hedefleniyor.

MURAT ÖZTEKİN

Türkiye Film Komisyonu da, tarihî ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra coğrafi güzellikleriyle tabii film platosu görünümündeki bölgeye, film şirketlerinin dikkatini çekebilmek için çalışma yürütüyor. Türkiye Film Komisyonu Başkanı ve yapımcı Sait Yardımcı ile ekibi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki bölgede, Discovery Science Channel’da yayınlanacak belgesel film çekiyor. Salgın riskinin ortadan kalmasıyla yerli ve yabancı film şirketlerini Kapadokya’ya getirebilmek için çalışma yaptıklarını aktaran Yardımcı, pandemi sonrası birçok yerli ve yabancı şirket in Kapadokya’da film çekeceği kanaatinde olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...