Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'da yeniden seçilen Tokayev ile görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'da yeniden seçilen Tokayev ile görüştü

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile telefonda görüştü. Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı Tokayev’i tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı Kasım Cömert Tokayev’i tebrik etti.

İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Seçim neticesinin dost ve kardeş Kazakistan için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki Geliştirilmiş Stratejik Ortaklığın yeni dönemde de güçlenerek derinleşeceğine inandığını ifade etti.

KAZAKİSTAN SANDIK BAŞINA GİTTİ

Kazakistan'da sandıklar erken cumhurbaşkanlığı seçimi için kuruldu. Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi büyük farkla kazandı.

OYLARIN 5'TE 4'ÜNÜNDEN FAZLASINI ALDI

5 adaya karşı yarışan Tokayev, oyların yüzde 81,3'ünü aldı.

Ülke tarihinde ilk kez cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy pusulasında "hepsine karşı" seçeneği yer aldı.

İlk sonuçları değerlendiren Tokayev, seçim sonuçlarını "tarihi bir zafer" olarak niteledi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...