Milli Görüş'ün ağır toplarından Fatih Erbakan'a destek

Milli Görüş'ün ağır toplarından Fatih Erbakan'a destek

Politika Haberleri

Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, 4 Mayıs'ta Saadet Partisi Genel Başkanlığı için babasının arkadaşlarıyla yarışacak.

Erbakan'a genel başkanlık yolunda SP Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan ve RP Kurucu Genel Başkan'ı Ahmet Tekdal, Devlet eski Bakanı ve SP YİK Üyesi Fehim Adak, Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu ve Diyanet İşleri Eski Başkanı Lütfü Doğan gibi Milli Görüş'ün ağır toplarından da destek var. Fatih Erbakan, Saadet Partisi'nin başına geçtikten sonra partiyi lağvedip Ak Parti'ye katılacağı iddialarını ise "AKP'de toplanan ve asıl sahibinin Milli Görüş olduğu oyları geri alacağız" diye yanıtlıyor.

Erbakan şöyle konuşuyor: "AK Parti, merhum Erbakan'ın manevi mirasına dayanarak iktidara geldi. 2002'de 'Tayyip Bey'i Başbakan, Erbakan Hocamızı Cumhurbaşkanı yapacağız' diyerek oy topladılar. Hâlâ da bu mirasın nimetinden yararlanmaktalar. 'Biz gömlek değiştirdik' demelerine rağmen milletimiz onlara Milli Görüş'ün devamı olduklarını zannettiği için oy vermekte. SP olarak yeni dönemde, güçlü bir yönetimle, alternatifsizlikten dolayı yıllardır AKP'de toplanan ve asıl sahibinin Milli Görüş olduğu oyları geri alacağız. İlk işimiz, 1 Haziran'da yeniden yapılacak Ağrı seçimlerine hazırlanmak olacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...