Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MGK'da 4 kritik başlık masada

Düzenleyen:
MGK'da 4 kritik başlık masada

POLİTİKA Haberleri

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, yarın yoğun bir gündemle toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliye’de yapılacak toplantının ana gündem maddeleri 14 Haziran’da Brüksel’de yapılacak NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Yunanistan’la yapılan istişari görüşmeler, Mısır ile başlayan yeni dönem, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve terörle mücadele olacak.

EBRU KARATOSUN

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirmesinin beklendiği NATO zirvesi öncesi değerlendirmeler yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD Başkanı Biden ile yapacağı görüşme sırasında Rusya’dan tedarik edilen S-400 hava savunma sistemleri, Türkiye’ye teslim edilmeyen F-35 savaş uçakları ile PKK/YPG ve FETÖ gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

YUNANİSTAN SUNUMU
Yunanistan ile Doğu Akdeniz konusunda yapılan istişari görüşmelerin masaya yatırılacağı toplantıda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Yunanistan’a yaptığı ziyaret sırasında gündeme gelen konularla ilgili sunum yapması planlanıyor. Bakan Çavuşoğlu’nun, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’la yaptığı görüşmelerde alınan kararlardan hareketle, bundan sonra atılabilecek ortak adımlar için bir yol haritası üzerinde durulacak. Toplantıda ayrıca, Cenevre’de Nisan ayında gerçekleştirilen ancak, sonuç alınmayan Kıbrıs görüşmelerinin de gündeme geleceği ifade ediliyor.

MISIR’LA YENİ DÖNEM 
Yine, Mısır ile heyetler arası başlayan görüşmeler de toplantıda ele alınacak. Kahire'de gerçekleştirilen istikşafi nitelikli Türkiye ve Mısır istişareleri geçtiğimiz ay tamamlanmıştı. Taraflar görüşmelerin olumlu geçtiğini vurgulamıştı. Toplantıda, önümüzdeki günlerde Mısır ile dışişleri bakanları düzeyinde yapılabilecek görüşmelerle ilgili değerlendirmelerin yapılacağı aktarılıyor.

Türk askerinin Libya'daki faaliyetleri ve Suriye konusu ile diğer bölgesel ve ulusal güvenlik konuları da toplantıda görüşülecek. Ayrıca, PKK/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadelede son durum değerlendirilecek.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...