HDP, sözde demokrasi ilkelerini CHP’ye sundu

HDP, sözde demokrasi ilkelerini CHP’ye sundu

POLİTİKA Haberleri

HDP’nin Kandil onaylı ve skandal taleplerinin yer aldığı sözde "Demokrasi Tutum Belgesi", dün CHP’li yöneticilere sunuldu.

Muhalefet partilerinin erken seçim çağrılarının gölgesinde sıkı bir ittifak pazarlığı var. Liderlerin genel merkez yollarını aşındırdığı bu günlerde 6 siyasi partinin kurmayları da art arda toplantılar yapıyor.
HDP, geçen günlerde kamuoyuna açıkladığı 11 maddelik Demokrasi Tutum Belgesi'ni CHP'ye sundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, ziyareti sosyal medya hesabından duyururken, HDP heyeti ile tutum belgesi üzerine görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

HDP, sözde demokrasi ilkelerini CHP’ye sundu
Millet İttifakı'nın ortağı HDP'nin Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan başkanlığındaki parti heyeti, CHP'yi ziyaret etti

HDP'nin eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın açıkladığı ilkelerde ise terörle mücadelenin durdurulması yer alıyor. Pervin Buldan söz konusu ilkeleri açıklarken, "Savaş politikaları, silah ve çatışma yöntemleri yerine diyalog ve müzakere seçenekleri düşünülerek adım atılmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...