Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni seçim kanunu planları bozdu! Altılı masada işler karıştı

Yeni seçim kanunu planları bozdu! Altılı masada işler karıştı

POLİTİKA Haberleri

Yeni Seçim Kanunu’na göre milletvekilli dağılımının partilerin aldıkları oya göre yapılacak olması, muhalefetin planlarını bozdu.

Haber Merkezi

Millet İttifakı cephesinde yeni seçim kanuna göre en fazla milletvekilli elde edilecek farklı senaryolar üzerinde çalışma yapılıyor. Yapılan simülasyonlarda ittifak içindeki küçük partiler milletvekili çıkarmak için tamamen CHP ve İyi Parti’ye muhtaç hâle geldi. Bu partilerin Meclis’e girebilmesi için CHP ve İYİ Parti’nin listelerinden aday gösterme dışındaki seçeneklerden istedikleri sonucu alamayacakları tespiti yapılıyor. DEVA, Gelecek, DP ve Saadet Partisinin ayrı bir liste ile milletvekili seçimine girmeleri formülü hayata geçse bile, milletvekili çıkarma ihtimali yok denecek kadar az görünüyor. Kamuoyu yoklamalarında, bu dört partinin toplam oyu yüzde 5’i bile geçmiyor. Millet İttifakı bileşenlerin üzerinde durduğu bir başka seçenek ise, 81 il için ayrı plan yapılması. Bu senaryoya göre her ilde hangi parti ön plana çıkıyorsa, buna göre o partinin adayına listelerde yer verilmesi. Ancak bu defa da parti teşkilatlarında başka krizlerin ortaya çıkmasından endişe duyuluyor. Altı parti liderinin yarın yapacakları toplantıda bütün bu senaryoların masaya yatırılacağı belirtiliyor.  


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...