Emniyet kemeri ölüm riskini % 70 azaltıyor

Emniyet kemeri ölüm riskini % 70 azaltıyor

SAĞLIK Haberleri

Emniyet kemeri ölüm riskini % 70 azaltıyor. Emniyet kemeri takmanın sürücüler ve ön koltuktaki yolcuların ölüm riskini %50 özellikle çocuklara şart.

Emniyet kemeri takmanın sürücüler ve ön koltuktaki yolcuların ölüm riskini %50'ye kadar, arka koltuktaki yolcuların ölüm riskini ise %70'e kadar azaltabildiğini belirten Sağlık Enstitüsü Derneği yol güvenliği proje direktörü Tanzer Gezer "Uygun çocuk koltuğunun kullanılması, kazalarda veya ani frenlerde çocukların yaralanma ihtimalini neredeyse %70 oranında nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; azaltıyor" dedi. Kazalar nedeniyle Türkiye'de her yıl yaklaşık, 8.700 kişi (200 çocuk) nbsp;ölüyor, 200.000 (39.000 çocuk) kişi ise yaralanıyor. 28 Temmuz itibariyle bayram süresi boyunca 6 günde meydana gelen kazalarda 109 kişi yaşamını yitirirken, 852 kişide yaralandı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Küresel Yol Güvenliği Projesi'nin anket sonuçları, nbsp;daha güçlü emniyet kemeri ve çocuk koltuğu kanunları ile daha yüksek cezaların desteklendiğini gösteriyor. Haziran ayı içinde gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre araştırmaya katılanların %85'i emniyet kemeri takmamanın cezasının arttırılmasını istiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...