Yoğurdu yemeden önce mutlaka bunu yapın!

Düzenleyen:
Yoğurdu yemeden önce mutlaka bunu yapın!

SAĞLIK Haberleri

Sağlığını önemseyen insanlar, gıda ürünlerini yıkamanın sağlığımız için son derece önemli olduğunu bilirler. İşlem çok kolay gözükse de yıkamalarınızın yanlış olabilme ihtimali var...

Dondurulmuş meyve ve sebzeler
Dondurulmuş sebzeler gerçekten hayatımızı kolaylaştırır: sadece tavaya koyun ve kaynatın. Fakat dondurmadan önce yıkadığınıza emin olmalısınız.

Pirinç
Her türlü pirinci pişirmeden önce yıkamalısınız. Asıl tehlike tozda değil, nişasta içeren pirinçte saklıdır. Aynı zamanda, mısır veya buğday taneleri gibi diğer nişasta barındıran tahılların da su berrak olana kadar durulanması önerilir.

Süt ve süt ürünleri
Süt, yoğurt ve diğer sıvı ürünlerin ambalajını açmadan önce yıkamanızı öneririz. Muhtemelen binlerce müşteri o ambalaja dokunmuştur. Şişeyi açtığınızda da şişeyi eline alan insanlardan gelen bakteriler kolayca içine girebilir.  

Balık
Eğer balığı çiğ yiyecekseniz, yıkamanıza gerek yoktur. Yüksek sıcaklıklar tüm bakterileri öldürür ve çiğ balıkları yıkarsanız, mutfağınızın etrafına yayılma riski olur. Balığı kestikten sonra ellerinizi, bıçağı ve kesme tahtasını yıkamanız gerektiğini unutmayın.

Lahana
Ne tür lahana olursa olsun, yıkamanız gereklidir. Böcek ve bakteriden kurtulmak için lahanayı suyla dolu bir lavaboya koyun, biraz sirke ekleyin ve birkaç dakika bekletin. Sonrasında temiz su ile durulayabilirsiniz. 

Konserve içecekler
Konserve içecekler, yaz günlerinde her zaman yararlı olur. İçeceklerimizi soğuk tutar. Ama açmadan önce yıkamayı ya da üzerini silmeyi unutmayalım. Tüm kutular, kamyondan çıktığı için ve dokunan insanlar olduğu için temiz değildir. Bu arada eğer bir fırsatınız varsa, kutudan içmek yerine içeceğinizi bardağa dökün. 

Elma
Sağlıklı meyvelerden biri olan elmayı bildiğiniz teknikte, sadece yıkayarak tüketebilirsiniz. Bazı çalışmalara göre de, meyveleri 12 dakika boyunca su ve sodada pişirirseniz kimyasalların çoğu temizleniyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...