Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İlk 24 saatte müdahale önemli

İlk 24 saatte  müdahale önemli

SAĞLIK Haberleri

Kalça kırıklarının kadınlarda erkeklere oranla üç kat daha fazla görüldüğünü belirterek müdahalede ilk 24 saatin önemine dikkat çeken Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Turhan Özler, “İlk 24 saat içinde yapılan müdahaleler hastanın ameliyat sonrası dönemdeki hayat süresini belirliyor” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kalça kırığı yaşayan kişilerin büyük çoğunluğunda aynı zamanda kalp, böbrek, diyabet gibi yan hastalıkların da bulunabildiğine dikkat çeken Doç. Dr. Özler “Bu hastalarda kırıklardan sonra ölüm riski yükseliyor. Bunun sebebi hareketsiz kalan hastaların mevcut hastalıklarının artması. Özellikle akciğer ve solunum zorlukları artıyor. Yaşlılarda hayatta kalma ihtimalini yükseltmek açısından ilk 24 saat içerisinde yapılacak ameliyatlar çok önemli” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...