Bebekler için güvenli röntgen standı geliştirdi

Düzenleyen:
Bebekler için güvenli röntgen standı geliştirdi

SAĞLIK Haberleri

İnegöl Devlet Hastanesinde görevli Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi hemşiresi Hatice Akbulut, bebeklerin röntgen çekimini kolaylaştırmak ve hareket sebebiyle tekrarı istenen çekimlerin önüne geçmek için güvenli çekim standı geliştirdi.

Tekrar çekimlerin yüzde 95 azaldığını belirleyen ve düzeneğin patentini alan Akbulut, hekimlerin üye olduğu dijital platform Doktorclub Awards Türkiye'nin Sağlık Ödülleri Yarışması'nda "Yılın Yenilikçi Hemşiresi" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Bebeklerin radyolojik çekimler sırasında sabit kalamadığını söyleyen Akbulut, “Röntgen çekimine engel olmayacak metal bir kasnak etrafına çıkarılıp yıkanabilir havlu kumaştan bebeği sabit tutacak bir yapı oluşturdum. Böylece baş, göğüs ve ayak kısmı sabitlenen bebek hareketsiz kalıyor ve herhangi birinin tutmasına ihtiyaç duyulmuyor. Bebeklerimiz tekrara bağlı çekimlerde ekstra radyasyona maruz kalmıyor” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...