Yetersiz beslenme Covid’de ölüm oranlarını artırıyor

Düzenleyen:
Yetersiz beslenme Covid’de ölüm oranlarını artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Covid-19 enfeksiyonuna yakalanan hastalarda beslenme yetersizliğinin ölüm riskini artırdığı bildirildi.

Uluslararası Katılımlı Klinik Beslenme Kongresinde konuşan Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği (KEPAN) Başkanı Prof. Dr. Osman Abbasoğlu, özellikle yoğun bakıma yatan hastalarda bu riskin yüksek olduğunu belirterek medikal tedavi ile birlikte beslenme tedavisinin de verilmesi gerektiğini söyledi. 
 

PROTEİNİ İHMAL ETMEYİN
Sağlıklı ve dengeli beslenmenin Covid başta olmak üzere bütün enfeksiyonlara karşı koruyucu etki sağladığına dikkat çeken Prof. Dr. Abbasoğlu, koronavirüsle mücadelede proteinlerin ön plana çıktığını belirterek “Proteinlerin temel depo alanı olan kaslar, kritik hastalıkta, enfeksiyonla savaşta anahtar rol oynuyor. Kas yapımını sağlayan ve kasları koruyan en önemli iki faktör proteinler ve fiziki aktivitedir. Kas kitlesi yaşla birlikte azalır. Salgın döneminde yaşlı hastaların evde kalmaları, fizik aktivitelerinin azalması kas kaybı riski getirmektedir. Bir de buna yetersiz beslenme eklenirse hastalığa yatkınlık artar” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...