Doktorlar bile şaşırdı! Safra kesesinden 5 binden fazla taş çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Doktorlar bile şaşırdı! Safra kesesinden 5 binden fazla taş çıktı

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Karın ağrısı ve şişkinlik şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın safra kesesinden 5058 adet taş çıkarıldı. Doktorları bile şaşkına çeviren olayda, taşları 3 görevli personel yarım saatte sayabildi.

Çorum'da yaşayan 64 yaşındaki Mehmet Bezirci, şiddetli karın ağrısı ve şişkinlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Kentteki özel bir hastaneye başvuran ve çok sayıda tetkik yaptıran Bezirci'nin safra kesesinde taş olduğu tespit edildi. Kapalı laporaskopik safra kesesi ameliyatı ile hasta, safra kesesinde bulunan çok sayıdaki taştan kurtuldu.

3 KİŞİ YARIM SAATTE SAYDI

Bezirci'nin safra kesesinden çıkarılan taşlar operasyon sonrasında sayıldı. Doktorları bile şaşkına çeviren ameliyatın ardından hastanın safra kesesinden irili ufaklı 5058 taş çıkarıldığı tespit edildi. Çıkarılan taşlar, hastanedeki 3 görevli personel tarafından yarım saatte ancak sayıldı. Tekrar sağlığına kavuşan hasta taburcu edildi.

Durumu değerlendiren Opr. Dr. Aziz Cengiz, "Karın ağrısı, hazımsızlık, şişkinlik şikayetiyle hastanemize başvuran hastamıza yaptığımız tetkiklerde taş tespit edildi. Ameliyat sonrası hastamızdan çıkan taş sayısı bizi şaşırttı. 5058 taş çıktı. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...