Kanada’dan geldi Türkiye’de şifa buldu

Kanada’dan geldi Türkiye’de şifa buldu

SAĞLIK Haberleri

İleri derecede aort kapağı darlığı teşhisi konulan Kanada vatandaşı 73 yaşındaki Nabiha Ahmed Badasseh, ülkesindeki sağlık sisteminden memnun kalmayınca Türkiye’ye geldi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulaması Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

20 yıldır Kanada’da yaşayan Nabiha Ahmed Badasseh, nefes darlığı, aralıklı bayılma ve bacaklarda şişlik şikâyetleri ile hastaneye başvurdu. Yaşlı kadına aort kapağında ileri derecede darlık olduğu söylendi. Tedavi olması gerekiyordu ancak sistem yavaş işliyordu. Yaptığı araştırmalarda Türkiye’nin kalp hastalıkları tedavisinde ileri olduğunu gördü ve iki yıl önce tedavi olmak üzere Türkiye’ye geldi.

Kanada’dan geldi Türkiye’de şifa buldu

Tedavisi sürerken kalp kapağındaki daralma artınca ameliyat olması gündeme geldiğinde de ameliyatını Türkiye’de yaptırmaya karar verdi. Memleketinden yaklaşık 8 bin 600 kilometre uzakta Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesinde bıçak altına yattı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asım Oktay Ergene ve ekibi, TAVI adı verilen ve kasıktan girilerek kapalı yöntemle yapılan kapak değiştirme ameliyatı ile Badasseh’in aort kapağını değiştirdi. Türkiye’deki sağlık sisteminin Kanada’dan daha iyi olduğunu vurgulayan Badasseh, kısa sürede ayağa kalkıp normal hayatına devam edebileceğini için de çok mutlu olduğunu söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...