7400 Turkovac gönüllüsü aranıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
7400 Turkovac gönüllüsü aranıyor

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Doç. Dr. İhsan Ateş, yerli aşının 3’üncü fazına başladıklarını belirterek şimdilik kriterleri karşılayan 100 gönüllü belirlediklerini söyledi.

Yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC’da önemli bir aşama daha kaydedildi. Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, TURKOVAC’ın hem güvenli hem de etkin olduğunu belirterek 7400 kişilik bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Ateş, “İki kollu, 3700 TURKOVAC 3700 Coronavac gönüllüsü dâhil edeceğiz. 100’ün üzerinde gönüllünün kriterlere uygun olduğunu saptadık ve şu anda aşılamaya başlamış bulunmaktayız. Faz-3 A çalışmamıza 41 merkezde başladık” dedi.

DELTA'YA, ALFA'YA KARŞI ETKİLİ

Faz-2 çalışması hakkında bilgi veren Ateş “Bu Faz-2 B çalışmamızın hem etkinlik hem de güvenlik verilerinin olumlu olması üzerine Faz-3 A çalışmamıza başladık. Buradan şöyle bir müjde verebiliriz; TURKOVAC aşımızın Coronavac ile yaptığımız Faz-2 B çift kör randomize çalışmada hem güvenli olduğu saptandı hem de etkinlik noktasında olumlu verilerimiz var” diye konuştu.

Ateş, TURKOVAC’ın Delta’ya Alfa’ya ve orijinal Vuhan virüsüne karşı antikor parametrelerinde çok daha iyi sonuçlar elde elde edildiğini söyledi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...