İskoçya'da kritik araştırma: BioNTech Delta varyantında ölümleri yüzde 90 önlüyor

Düzenleyen:
İskoçya'da kritik araştırma: BioNTech Delta varyantında ölümleri yüzde 90 önlüyor

SAĞLIK Haberleri

İskoçyalı bilim adamlarının yaptığı BioNTech araştırması sonuçlandı. Buna göre; BioNTech aşısının Delta varyantı sebeiyle gerçekleşen ölümleri yüzde 90 önlediği görüldü.

İskoçya’da Edinburgh Üniversitesi’ndeki bilim adamları, koronavirüs aşılarının etkinliğini tespit etmek üzere ülke genelinde araştırma yaptı. Usher Institute kurumuyla iş birliği içinde 1 Nisan ve 27 Eylül arasında ülkedeki 5,4 milyon kişinin hastane kayıtları incelendi. Bu süre zarfında 115.000 kişi Covid-19’a yakalandı, bunlardan sadece 201’i hayatını kaybetti. Araştırmacılar, Pfizer-BioNTech’in Delta varyantında Covid-19’dan ölümleri yüzde 90 nispetinde önlediği sonucuna vardı.

ASTRAZENECA ÖLÜMLERİ YÜZDE 91 ÖNLÜYOR
İngiltere ve ABD’de genel vakaların yüzde 99’unu Delta varyantı teşkil ediyor. Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen ve İngiltere’de yaygın olarak kullanılan AstraZeneca aşısının virüsten ölümleri önleme oranı ise yüzde 91 olarak belirlendi. Çift doz Moderna aşısı yaptıranlarda ise  Covid-19'dan ölen olmadı. Araştırmaya liderlik eden Usher Institute yöneticisi Dr. Aziz Sheikh, “Halen aşı olmayanları, faydaları bu kadar açıkken aşı olmaya davet ediyorum” dedi. Araştırma New England Journal of Medicine dergisinde yayımlandı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...