Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Soğuk algınlığına yakalananlar Covid-19'a karşı daha dirençli

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Soğuk algınlığına yakalananlar Covid-19'a karşı daha dirençli

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

İngiltere'de College London kurumu tarafından gerçekleştirilen araştırmada soğuk algınlığına yakalanmanın Covid’e karşı koruma sağladığı ortaya çıktı.

İngiltere’de University College London kurumundaki araştırmada, soğuk algınlığı geçirip iyileşmenin Covid-19’a karşı ekstra koruma sağladığı ortaya çıktı. Üniversitedeki bilim adamları, Covid hastalarıyla birlikte olan 750 sağlık çalışanını inceledi. Bunların 58’inin Covid testi hiç pozitif çıkmazken, hepsinde de T-hücrelerinin çok olduğu görüldü. Araştırmalarının sonuçlarını tıp dergisi Nature’de yayımlayan Dr. Leo Swadling, “Daha önce soğuk algınlığı geçirenlerde fazla miktarda T-hücresi oluşuyor. Bu hücreler, koronavirüsle mücadelede iyi bir başlangıç noktası teşkil ediyor.

KORONAVİRÜSE KARŞI BAĞIŞIKLIK SAĞLIYOR

T-hücrelerinin varlığı, dengeyi çoğalmaya başlamadan önce virüsü ortadan kaldıran bağışıklık sistemlerinin lehine bozuyor” ifadesini kullandı. Raporu kaleme alanlardan Profesör Mala Maini de, “Virüsün çoğalma mekanizmasını tanıyan T-hücreleri, mevcut aşılar tarafından sağlanana ek bir koruma katmanı sağlayacaktır” açıklamasında bulundu. Araştırmacılar, verilerin tüm koronavirüslere karşı bağışıklık sağlayabilecek yeni bir aşı geliştirilmesinde kullanılmasını umuyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...