Delta'nın yeni alt türü: Daha bulaşıcı ama öldürmüyor

Düzenleyen:
Delta'nın yeni alt türü: Daha bulaşıcı ama öldürmüyor

SAĞLIK Haberleri

İngiltere'de 6 vakadan birini etkileyen ve Delta varyantının alt türü olan AY 4.2'nin, Delta'dan 15 kat daha bulaşıcı olduğu ancak ciddi semptomları tetikleme riskinin daha düşük olduğu ortaya çıktı.

Ziyneti KOCABIYIK

İngiltere’de yayılmaya başlayan Delta varyantının alt türü olan AY.4.2 ile ilgili olarak yapılan gözlemsel çalışmalar, mutasyonun Hint Delta varyantından yaklaşık 15 kat daha bulaşıcı olduğunu ancak enfeksiyondan sonra ciddi semptomları tetikleme riskinin diğer varyantlara göre daha düşük olduğunu gösterdi.

Şu anda İngiltere’de 6 vakadan birini etkileyen AY.4.2’nin aylar içinde baskın hâle geleceğini söyleyen uzmanlar bu arada iyi bir haber de veriyor. İngiliz hükûmeti tarafından finanse edilen REACT çalışması, yeni suşun hastalığa sebep olma ihtimalinin biraz daha düşük olduğunu ortaya koydu. Bu durum daha önce de tahmin edildiği gibi Covid’in mutasyona uğrayarak daha zayıf hâle geldiğini önümüzdeki yıllarda koronavirüsün grip gibi mevsimsel bir hastalığa dönüşebileceğinin müjdesini veriyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...