Çocuklarda alt ıslatma şeker hastalığı belirtisi

Düzenleyen:
Çocuklarda alt ıslatma şeker hastalığı belirtisi

SAĞLIK Haberleri

Diyabetin çocuklarda görülme sıklığının dünya genelinde arttığını belirten Prof. Dr. Gülay Karagüzel, yeni başlayan gece alt ıslatmalarının diyabetin belirtisi olabileceğini söyledi.

Ziyneti KOCABIYIK

Çocuklarda yeni başlayan gece alt ıslatmalarının diyabetin bir belirtisi olabileceğini söyleyen Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülay Karagüzel, anne babaları uyardı.

Diyabetin, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sıklığı giderek yükselen bir kronik hastalık olduğunu belirten Karagüzel, özellikle ergenlik döneminde ve 5-6 yaş grubundaki çocuklarda görülme sıklığının son yıllarda daha da arttığını ifade ederek "Daha önce çok su içmeyen çocuk su içmeye başlamışsa, daha sık idrara çıkıyorsa, gece altını ıslatmayan çocuk gece altını ıslatmaya başladıysa ya da gece tuvalete kalkmayan çocuk tuvalete kalkmaya başladıysa dikkat edilmelidir" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...