Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kalp ve damar cerrahlarından aşı uyarısı

Kalp ve damar cerrahlarından aşı uyarısı

SAĞLIK Haberleri

Ulusal Vasküler ve Endovasküler Derneği tarafından düzenlenen “Damar Cerrahisinde Gri Alanlar” toplantısının ana konusu bu yıl Covid-19 pandemisi dolayısıyla virüsün damarlar üzerindeki etkileri oldu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Covid-19’un vücudumuzun tümünü kaplayan damarları hedef aldığını söyleyen Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği Başkanı  Prof. Dr. Mustafa Şırlak “Solunum yoluyla aldığımız Covid-19 virüsü, damarların iç yapısına girerek hücrelerde birtakım işlevsel bozukluklara sebep oluyor. Bu fonksiyonel bozukluklar, damarın içerisinde pıhtı oluşmasına, damarları enfekte ederek kan pıhtılaşması, felç, kalp krizi, beyin hasarı gibi sonuçlara yol açıyor. Bunun yanında, damar yüzeyinde hasarlanmayla birlikte toplardamarlarda oluşan pıhtıların akciğer damarlarına gitmesiyle venöz tromboemboli dediğimiz durum ortaya çıkar. Covid-19 enfeksiyonu sebebiyle yoğun bakıma giren hastaların önemli bir bölümü bu sebeple hayatını kaybediyor” dedi.

AŞI ŞART
Covid-19 enfeksiyonunun ağır geçmesini engellemek için mutlaka aşı olmak gerektiğini vurgulayan Başkent Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tankut Akay ise “Aşı, enfeksiyon geçiren kişilerin kalp krizi, inme ve akciğer damarlarının tıkanması sonucu ölümünü de engelliyor” diye açıkladı.   


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...