Dikkat çeken araştırma: Koronavirüs atlatıp aşı olanlar ‘süper bağışıklık’ kazanıyor

Düzenleyen:
Dikkat çeken araştırma: Koronavirüs atlatıp aşı olanlar ‘süper bağışıklık’ kazanıyor

SAĞLIK Haberleri

Güney Afrika’da tespit edilen Omicron varyantı hızla yayılmaya devam ederken ABD’li bilim adamları tarafından dikkat çeken bir araştırma yapıldı. Araştırmaya göre, aşılandıktan sonra koronavirüs ile enfekte olan kişiler ‘süper bağışıklık’ kazanıyor.

Dünya yaklaşık iki yıldır pandeminin pençesinde. Koronavirüs ile ilgili ise her geçen gün yeni çalışmalar yapılıyor ve bilimsel yayınlar genişlemeye devam ediyor. Oregan Healt and Science Universiy’de yapılan çalışmada tam aşılı kişiler incelendi ve önemli bir sonuca ulaşıldı. Araştırmaya göre aşıları tam olup koronavise yakalananlar ‘süper bağışıklığa’ sahip oluyor.

ANTİKOR SEVİYELERİ DAHA YÜKSEK

Mirror’da yer alan haberde koronavirüse yakalananlar ile virüsü geçirmiş ve aynı zamanda aşılarını da olmuş iki grup karşılaştırıldı. İkinci grup yani hem aşı olmuş hem de koronavirüs atlatmış kişilerin antikor seviyelerinin 2000’den fazla olduğu açıklandı.

Dikkat çeken araştırma: Koronavirüs atlatıp aşı olanlar ‘süper bağışıklık’ kazanıyor

ABD'deki araştırmaya göre aşıları tam olup koronavirüse yakalananlar ‘süper bağışıklığa’ sahip oluyor.

Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Moleküler mikrobiyoloji ve bağışıklıkbilim profesörü Fikadu Tafesse, “Bu durum neredeyse süper bağışıklık” dedi. Çalışmaya göre tam olarak aşılandıktan sonra Covid ile enfekte olan kişiler daha sonra yüksek düzeyde antikorlara sahip olup ‘süper bağışıklık’ kazanıyorlar.

California Üniversitesi’nde görevli doktor Monica Gandhi de çalışma sonuçları hakkında önemli bir bilgi paylaştı: “Aşılamanın ardından geçirilen koronavirüs, yalnızca aşılanmış olanlara göre daha güçlü bağışıklık oluşturuyor.”

Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan son resmi açıklamada Omicron varyantının şimdiye kadar 89 ülkede görüldüğü açıklandı. Aynı zamanda bu varyantın görüldüğü bölgelerde vaka sayısının üç katına çıktığı belirtildi. Yapılan açıklamada, aşıların Omicron üzerindeki etkisinin hala sınırlı olduğu ve bu konudaki verilerin yeterli olmadığı vurgulandı.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...