DSÖ: Omicron, Delta'dan daha hızlı yayılıyor

Düzenleyen:
DSÖ: Omicron, Delta'dan daha hızlı yayılıyor

SAĞLIK Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Omicron varyantının aşılılara, hatta virüsü daha önceden atlatanlara da bulaştığını duyurdu.

Covid-19'un Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı, dünyaya yayılmaya devam ediyor. Bu konuda, DSÖ'den endişeleri artıracak bir açıklama geldi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Omicron'un Delta mutasyonuna nazaran daha hızlı yayıldığını söyledi. Ghebreyesus "Artık Omicron'un Delta mutasyonundan önemli ölçüde daha hızlı yayıldığına dair tutarlı deliller var" dedi.Direktör Ghebreyesus, Omicron'un aşılılara veya daha önce Covid-19'u atlatanlara da bulaştığını söyledi. 

"ÇİN ARTIK AÇIK OLMALI"

Ayrıca Ghebreyesus, Çin'in Covid-19’un kökeniyle ilgili veri ve bilgiler konusunda daha açık sözlü olması gerektiğini ifade etti. Korona salgını sırasında DSÖ'nün mevcut 2005 Uluslararası Sağlık Tüzüğü’ndeki kural veya yükümlülük eksiklikleri sebebiyle "birçok başarısızlık" olduğunu aktardı. Ghebreyesus "Kökenleri öğrenene kadar devam etmeliyiz. Daha fazla zorlamamız gerekiyor. Çünkü gelecekte daha iyisini yapmak için bu sefer olanlardan ders almalıyız" dedi.

Öte yandan, Omicron şu ana kadar 89 ülkede tespit edildi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...