Bakan Koca: Yerli aşı, 400 laboratuvar aşamasından geçirilerek üretiliyor

Düzenleyen:
Bakan Koca: Yerli aşı, 400 laboratuvar aşamasından geçirilerek üretiliyor

SAĞLIK Haberleri

Yerli aşı Turkovac'ın güvenilir olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşının 13 basamaktan ve 400 laboratuvar aşamasından geçerek üretildiğini belirtti.

Gönüllüler üzerindeki çalışmalarda etkin ve güvenilir olduğunun ispatlanmasıyla "Acil Kullanım Onayı" verilen yerli Covid-19 aşısı Turkovac’ın güvenilirliği ile ilgili bir şüphe olamayacağını söyleyen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca “Bu aşı 13 basamaktan ve özellikle 400 laboratuvar aşamasından geçerek üretiliyor. Bir basamağında bir tetkikte şüphe olduğunda yeniden başa alınarak bir emek veriliyor" dedi. 

Türkiye’nin 50 yıl sonra ürettiği ilk aşı olan Turkovac’tan sonra Hıfzıssıhha Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi projesi ile diğer aşıların üretiminde de söz sahibi olacağımızı ifade eden Koca, “Bundan sonraki süreçte özellikle başta bölgemiz olmak üzere insanlığın kullanımına sunmak üzere güçlü dünyanın en büyük, bütün ileri teknolojilerin olduğu, sadece inaktif aşı değil, mRNA aşısı, nazal aşı, protein aşısı, adenovirüs aşısı da dâhil olmak üzere bütün aşı teknolojilerinin yer aldığı, hem AR-GE’si ile hem de üretimi ile şimdilik 50 bin metrekarelik kapalı alana sahip bir merkeze geçiyoruz. Yani Hıfzıssıhha kaldığı yerden yeniden insanlığın hizmetine sunulmak üzere aşı üretmiş olacak. Bu özellikle Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde bütün milletimizin başarısı” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...