Uzmanlar uyardı: Omicron hiper bulaşıcı, maskeyi bir an bile indirmeyin

Düzenleyen:
Uzmanlar uyardı: Omicron hiper bulaşıcı, maskeyi bir an bile indirmeyin

SAĞLIK Haberleri

Omicron varyantının eskiye oranla hiper bulaşıcı bir hale geldiğini belirten ABD’li bilim insanı Dr. JonathanReiner, omicron varyantı hakkında bilgi verdi. Reiner, virüsün çok kısa süreli bir görüşme ya da maskeyi çok az indirmenin bulaşa neden olduğunu söyledi ve dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Yaklaşık iki yıldır hayatımızda olan koronavirüsün son varyantı olan Omicron’un bulaşıcılığının daha yüksek olduğu konusunda ABD’li bilim adamları uyardı. Amerikalı bilim insanları, "Kısa süreli bir karşılaşma, ya da maskeyi bir anlık indirmek virüse yakalanmaya neden olabilir" uyarısı yaptı.

“OMICRON HIPER BULAŞICI “

Dr. Jonathan Reiner virüsle ilgili pandeminin başında uyguladığımız bazı kuralların Omicron varyantıyla geçerliliğini yitirdiğini söyledi ve Omicron varyantının “hiper bulaşıcı hale geldiğini” söylerine ekledi.

Dr. Reiner, Omicron varyantının çok kısa süreli bir görüşmeyle veya maskeyi çok az indirmekle bile bulaşa neden olduğunu söyledi

Reiner eski bilgileri güncelleyerek, daha evvel virüslü biriyle 2 metreden kısa bir mesafeden temasınız olursa ya da 15 dakikadan fazla temasta kalırsanız virüsü kapma riskinin artık olduğunu söyledi.

ABD’de vaka sayılarındaki artış nedeniyle  26 üniversitede  ikinci dönemde eğitimler çevrimiçi devam edileceği açıklandı.  
 
26 EYALETTE ÜNİVERSİTELER ÇEVRİMİÇİ EĞİTİME DÖNÜYOR

Vakalardaki artış nedeniyle ABD'de 26 eyalette 70'ten fazla üniversite, ikinci dönem eğitimlere çevrimiçi devam edileceğini açıkladı.

ABD'nin yanı sıra İngiltere, Fransa, İtalya ve Yunanistan gibi Avrupa kıtasındaki pek çok ülkede de geçtiğimiz hafta vaka rekorları kırılmıştı.

Bilim insanları, yeni önlemler alınması gerektiğini aksi halde önümüzdeki aylarda vaka artışları nedeniyle bir çok sektörün durma noktasına gelebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. 


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...