Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Egzamaya dikkat! Korunmak için sıvı sabun yerine katı sabun kullanın

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Egzamaya dikkat! Korunmak için sıvı sabun yerine katı sabun kullanın

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Sonbahar ve kış aylarında egzamaya sık rastlandığını belirten Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda Haşal; soğuk havalarda cildi egzamadan korunmak için öneriler sundu, sıvı sabun yerine katı sabun kullanılması gerektiğini vurguladı.

Egzama oldukça yaygın görülen bir cilt rahatsızlığı, oluşmasına neden olabilecek pek çok etken var. Soğuk havalar da bu etkenlerden biri olarak görülüyor. Çünkü soğuyan havalarda cilt kuruyor ve buna bağlı şikayetler de artıyor.

SIK SIK NEMLENDİRİCİ SÜRÜLMELİ

Egzama alevlenmeleri, havanın normalden daha kuru olması nedeniyle kış aylarında daha sık görüldüğünü dile getiren Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Efa Haşal, egzamadan korunma yolları ile ilgili önemli bilgiler vererek şöyle konuştu:

“Kış aylarında hastalarımız genelde, dudaklarda kuruma ellerde çatlama kuruma ve kaşınma ile geliyorlar. Havaların soğuması, hem dışarısının soğuk olması hem de ev içerisinin fazla ısıtılması sebebi ile bu tarz şikayetler artabiliyor. Biz dudak çatlamalarını hem yatkınlıkla alakalı hem bu maske dönemi sık yalama alışkanlığı ile alakalı hem de bazen tiroit hastalıklarında ilaç kullanımlarına bağlı olarak da çok fazla görebiliyoruz. Bazı vitamin eksikliklerinde de görülebiliyor kurumalar. Bol nemlendirme öneriyoruz onlara. Kişilerin diğer tahlillerine baktıktan sonra dudakları ile ilgili ilaçları da biz veriyoruz. El egzamaları bu dönemlerde sık gördüğümüz şikayetlerden birisi. Yine el yıkamalarından sonra sık sık nemlendirici sürme alışkanlığını edinmek gerekiyor. Havaların soğuması ile birlikte vücut kuruluğu şikayetleri de çok artmaya başladı. Bu da sadece kuruluk şikayeti de yoğun kaşınma oluşturabiliyor. İlerde kaşımalar ve kırmızı yaraların oluşması ile başlayan hastalıklarla ilgili bizlere vatandaşlar geliyor” dedi.

SIVI SABUN YERİNE KATI SABUN KULLANILMALI

Katı sabunların daha nemlendirici özellikleri olduğunu vurgulayan Uzman Dr. Eda Haşal, “Biz yağ bazlı nemlendiricileri öneriyoruz. Kış aylarında bunu tercih etmek gerekiyor. Su bazlılar birazcık daha yaz aylarında kullanılabilir. Ama yoğun kıvamda vazelinde olabilir. Nemlendiricileri sık sık kullanmak gerekiyor. Kurutucu etkili ürünleri azaltmakta fayda var. Tabi ki sabun kullanıyoruz ama katı sabunlar daha iyi olabilir. Bunlar nemlendirme etkisi olan sabunlardır. Duş jellerini bile ona göre kullanmak gerekiyor” ifadelerinde bulundu.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...