Omicron için umut veren araştırma: Pandemi iki ay içinde bitebilir

Düzenleyen:
Omicron için umut veren araştırma: Pandemi iki ay içinde bitebilir

SAĞLIK Haberleri

Danimarka’nın tanınan bulaşıcı hastalıklar uzmanı Tyra Grove Krause, Omicron varyantına ilişkin umut veren açıklamalarda bulundu. Krause, yeni varyant dolayısıyla bu ayın sonuna kadar vaka sayılarının artış göstereceğini ancak sonunda toplumun bağışıklık kazanacağını ve vakaların Şubat ayında düşüşe geçeceğini aktardı.

Danimarka Devlet Serum Enstitüsü baş epidemiyologu Tyra Grove Krause, yaptıkları yeni araştırmalara göre, koronavirüsün yeni varyantı Omicron’a dair güzel haberler paylaştı.

PANDEMİ İKİ AY İÇİNDE BİTEBİLİR

Krause, Omicron’da hastaneye yatış riskinin Delta varyantının yarısı kadar olduğunu vurguladı. Bu durumun ise Covid-19 pandemisinin sonunu getirebileceğini, salgının iki ay içinde bitebileceğini aktardı.

Krause, sonuçların iki ay içinde daha net görülebileceğini ve enfeksiyonun ortadan kalkarak normal hayatımıza dönebileceğimizin de mümkün olduğunu söyledi.

VAKA YÜKSELİŞİ SON BULACAK

Omicron'un salgının sonunu getirebileceğini söyleyen Krause, "Çalışmamıza göre, Omicron nedeniyle önümüzdeki aya kadar büyük vaka artışı olacak. Ancak, yükseliş durduğunda, eskisinden daha iyi bir yerde olacağız” şeklinde konuştu.

TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK KAZANACAĞIZ
 
Öte yandan Türkiye dahil birçok ülkede artışa geçen Omicron varyantının son derece bulaşıcı olduğunu aktaran Krause, yeni varyantın Delta’dan daha hafif görüldüğünü, bu nedenle ciddi belirtiler göstermediğini söyledi. Daha fazla insanın Omicron varyantıyla enfekte olacağını belirten Krause, tüm bunların sonucunda ise toplumsal bağışıklığın kazanılacağını vurguladı.

Omicron için umut veren araştırma: Pandemi iki ay içinde bitebilirOmicron’un, ilk olarak 24 Kasım 2021’de Güney Afrika’da görüldüğü açıklanmıştı.

“PANDEMİNİN SONU GÖRÜNÜYOR”

Diğer taraftan, Aarhus Üniversite Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı başhekimi Prof. Dr. Lars Ostergaard ise 1 Ocak'ta yaptığı yorumlarda pandeminin sonunun göründüğünü söylemişti.

Ostergaard, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Koronavirüse veda edeceğimizi asla düşünmüyorum. Ancak popülasyonda iyi bir bağışıklık olacak. Hem yeni aşılar nedeniyle hem de insanlara bulaştığı için bağışıklık kazanacağız. Covid-19, özellikle kış aylarında geldiğini bildiğimiz enfeksiyonlardan biri olarak kalabilir.”


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...