40 yaşından sonra tiroit ultrasonu şart

40 yaşından sonra tiroit ultrasonu şart

SAĞLIK Haberleri

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Endokrin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erhan Ayşan, 40 yaş üstü herkesin tiroit ultrasonu çektirmesi gerektiğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Ülkemizin endemik bir guatr ülkesi olduğunu, hem coğrafi hem genetik yapımızın tiroit kanserine ve guatra yatkınlık gösterdiğini söyleyen Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Endokrin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erhan Ayşan, bu sebeple 40 yaşından sonra herkesin mutlaka bir tiroit ultrasonu çektirmesi gerektiği uyarısında bulundu. İyi huylu tiroit kitleleriyle tiroit kanserinin çoğu zaman birbirine karıştırıldığını ve ameliyat edildiğini söyleyen Prof. Dr. Ayşan “Ne yazık ki paratiroit adenomlarının radyolojik görünümleri tiroit kanserlerine çok benzer. Ayrıt etmek için tecrübeli bir göz çok önemli. İğne biyopsisinde de bazı tür paratiroit adenomları, tiroit kanserini çok iyi taklit eder. Tiroit nodüllerinin ameliyat kararından önce iyice araştırılması gerekir” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...