8 saat boyunca etkili: Omicron'a karşı burun spreyi

Düzenleyen:
8 saat boyunca etkili: Omicron'a karşı burun spreyi

SAĞLIK Haberleri

Omicron'a karşı burun spreyi geliştirdiklerini duyuran bilim adamları, spreyin burunda çoğalmasını engellediğini ve bütün varyantlara karşı iyi bir performans gösterdiğini belirttiler.

Ziyneti KOCABIYIK

Finlandiyalı bilim adamları, koronavirüsü 8 saat boyunca etkisiz hâle getirebilen bir burun spreyi geliştirdiklerini duyurdu. Omicron dâhil olmak üzere bütün varyantlara karşı başarılı olduğu belirten spreyin; kanser, HIV ve organ nakli sebebiyle bağışıklığı zayıflayan kişileriçin tamamlayıcı bir tedavi olabileceği aktarıldı.

Bununla birlikte spreyin, burunda koronavirüsün çoğalmasını engellediği, böylelikle akciğerlere ulaşarak ciddi hastalığı engellediği aktarıldı. Spreyin, koronavirüsün burunda çoğalmasını engelleyerek çalıştığı ve bütün varyantlara karşı iyi performans gösterdiği açıklandı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...