Omicron’u keşfeden doktor ilk kez açıkladı: Yalan söylememi istediler

Düzenleyen:
Omicron’u keşfeden doktor ilk kez açıkladı: Yalan söylememi istediler

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüsün mutasyona uğramış hali olan Omicron’u ilk keşfeden Güney Afrikalı doktor Angelique Coetzee, tüm dünyayı şoke eden bir itirafta bulundu. Ünlü doktor, birçok siyasetçinin ve bilim insanının kendisine baskı yaptığını, virüsün seyri ile ilgili yalan söylemesini istediklerini açıkladı.

Dr. Angelique Coetzee, geçen yıl Kasım ayında yeni varyant Omicron’u bildiren ilk kişilerden biriydi. Coetzee, aylar sonra şaşırtan bir açıklama yaptı.

Ünlü doktor, The Daily Telegraph'a verdiği demeçte, birçok bilim insanı ve siyasetçinin kendisine virüsün gidişatı ile ilgili yalan söylemesini istediği konusunda baskı yaptığını itiraf etti. Güney Afrikalı Dr. Angelique Coetzee, yaşadıklarını ilk kez anlattı.

BANA BASKI YAPTILAR

Dr. Coetzee, açıklamasında “Dünya genelindeki siyasetçiler ve bilim insanları, hastalığın olduğundan çok daha kötüymüş gibi göründüğünü söylemem konusunda bana baskı yaptı. Benden Omicron varyantının kolay atlatılmadığını söylemem istendi” ifadelerini kullandı. Ünlü bilim insanı, çok fazla politikacının “Lütfen bunun hafif bir hastalık olduğunu söyleme” şeklinde kendisini zorladıklarını belirtti.

Oysa Dr. Coetzee, Omicron’da Delta varyantına kıyasla çok daha hafif semptomlar yaşandığını ve genellikle boğaz ağrısı, yorgunluk gibi belirtiler oluştuğunu savunuyordu. Etkilerini ilk elden görmesine rağmen, politikacıların neden onu dinlemediğini anlayamadığını söyledi. 

Omicron’u keşfeden doktor ilk kez açıkladı: Yalan söylememi istedilerDr. Angelique Coetzee

AŞI YAPTIRMAYANLARDA OMİCRON BELİRTİLERİ FARKLI

Öte yandan virüs konusunda uzman olan Dr. Robert Quigley, aşı yaptıran ve yaptırmayan kişilerin Omicron’da farklı belirtilerle karşılaştığının altını çizmişti. Quigley, Omicron varyantında aşısız olanların farklı semptomlar gösterdiğini belirterek, “Aşısız kişilerde daha çok ateşlenme ve solunum sıkıntısı vakaları ile karşılaşıyoruz. Bu kişilerin hastaneye yatış oranları daha yüksek” demişti. Ayrıca, aşılılar için ise “boğaz ağrısı ve burun akıntısı gibi belirtilerin diğerlerine oranla hafif kaldığı kanıtladı” şeklinde konuşmuştu.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...