Çocuklar dijital obez oldu

Çocuklar dijital obez oldu

SAĞLIK Haberleri

Her yıl katlanarak artan dijital bağımlılığın pandemi döneminde pik yaptığını vurgulayan uzmanlar, uzaktan eğitim dolayısıyla günün önemli bir bölümünü ekran karşısında geçiren çocukların dijital oyunları bir dinlenme olarak gördüklerini ifade ediyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Sabri Ülker Vakfının ev sahipliğinde gerçekleşen 2. Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı’nda pandemi sürecinde artan dijitalleşme ve teknoloji kullanımını değerlendiren Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Süleyman Sadi Seferoğlu, dijitalleşmenin yıkıcı etkilerinin en çok çocuklarda ortaya çıktığını belirterek “Çocukların ekran başında geçirdikleri sürenin bağımlılığa dönüşmesi problem olabilir. Nasıl vücudun ihtiyacından fazla miktarda kalori yüklenmesi obezite yapıyorsa, benzer şekilde zihnine kullanabileceğinden fazla miktarda bilgi/bildirim yüklenmesi de dijital obeziteye sebep olur” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...