Sağlıkta siber korsanlar işbaşında: Saldırılar yüzde 40 arttı

Düzenleyen:
Sağlıkta siber korsanlar işbaşında: Saldırılar yüzde 40 arttı

SAĞLIK Haberleri

Kalp pilleri, insülin pompaları gibi internete bağlı olarak çalışan tıbbi cihazların kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Hastalığın seyrinin uzaktan takibi açısından da önemli avantajlar sağlayan bu cihazlar ve üzerinde çalıştıkları ağların, siber güvenlik açısından yeterli tedbir alınmadığı takdirde hacker saldırısı riski altında olduğu bildirildi.

Ziyneti KOCABIYIK

Sağlık sektörüne yönelik siber saldırıların 2021’de yüzde 40 oranında arttığını söyleyen İnfrasis Siber Mühendislik Genel Müdürü Can Sobutay “Kalp pilleri, insülin pompalarının da aralarında bulunduğu internete bağlı olarak çalışan pek çok farklı tıbbi cihaz, sağlık hizmeti sonuçlarının iyileşmesine katkıda bulunuyor. Büyük bir çoğunluğu yazılım içeren bu cihazlar; bilgi paylaşmak için internete, hastane ağlarına, cep telefonuna veya diğer cihazlara bağlanabiliyor. Bu cihazların kablosuz ya da kablolu bir bağlantıya bağlı olduğu her durum; siber güvenlik saldırısı ihtimalini de ortaya çıkarıyor. İnternete bağlı tıbbi cihazların arkasındaki yazılım, özellikle cihaz eskiyse ve siber güvenlik düşünülerek oluşturulmadıysa, sibertehditlere karşı savunmasız olabiliyor” dedi.

Siber saldırılar sonucu hastaların kimlik bilgilerinin çalınmasından tedavi süreçlerinin kesintiye uğramasına kadar uzanabilen pek çok kritik süreci de beraberinde getirebileceği uyarısını yapan Sobutay “Kimlik avı, fidye yazılımı, üçüncü tarafriskleri ve tıbbi cihaz güvenlik açıkları, yakın gelecekte sağlık sektörünün en çok başını ağrıtacak tehditler olacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...