Uğur Şahin açıkladı: Pfizer-BioNTech’in Omicron aşısı ertelendi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Uğur Şahin açıkladı: Pfizer-BioNTech’in Omicron aşısı ertelendi

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Üst Yöneticisi ve Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, Omicron varyantına özel aşı için denemelere başladıklarını duyurmuştu. Şahin, yeni yaptığı açıklamayla veri toplamadaki yavaşlık nedeniyle aşının gecikeceğini bildirdi.

Pfizer ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech’in kurucu ortaklarından Uğur Şahin, Alman Bild gazetesine açıklamalarda bulundu.

Bu yılın başında Omicron’a özgü geliştirilen yeni aşı için klinik çalışmaların 18-55 yaş grubundaki gönüllü kişilerle birlikte başladığı duyurulmuştu. Ancak Uğur Şahin, veri toplama sürecinin beklenenden daha yavaş olduğunu söyleyerek bu projenin ertelendiğini açıkladı. Şahin, yaptığı açıklamada Omicron’a özel koronavirüs aşısının Nisan ya da Mayıs ayına kadar çıkmayacağını, üretim tarihlerinin ertelendiğini belirtti. Şahin, aşı hazır olduğunda hala ihtiyaç olup olmadığını değerlendireceklerini dile getirdi.

“DURUMU ARTIK VAHİM GÖRMÜYORUM”

Koronavirüsün gidişatına yönelik öngörüsünü de paylaşan Uğur Şahin, "Aslına bakarsanız artık durumu vahim görmüyorum" dedi.

MART AYINDA ÇIKMASI BEKLENİYORDU

BioNTech, daha önce orijinal Covid-19 aşısını, son derece bulaşıcı Omicron varyantına karşı etkili olacak şekilde özel olarak ayarlanmış dozlarla karşılaştıran bir çalışma başlattıklarını duyurmuştu. Aşının Mart ayı sonuna kadar piyasaya sürüleceği açıklanmıştı.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...