Akdeniz tipi beslenme anne olmayı kolaylaştırıyor

Akdeniz tipi beslenme anne olmayı kolaylaştırıyor

SAĞLIK Haberleri

E vitamini, magnezyum ve çinko açısından zengin fındık, badem ve cevizin yanı sıra havuç ve incir de sofradan eksik edilmemeli.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Anne baba olmak isteyen çiftlerin beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, Akdeniz usulü beslenmenin çocuk sahibi olmayı kolaylaştırdığını bildirdi. Haftada iki gün balık yemenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Öner, “Çalışmalar, omega-3'ten zengin besinlerin tüketilmesi ile yumurta kalitesinin arttığı, düşüklerin önlendiği ve gebe kalındıktan sonra da bebeğin gelişimine olumlu etki ettiğini gösteriyor.

Balığın yanında bol meyve ve sebze tüketmek gerekiyor.  Folik asit açısından zengin olan tüm yeşilliklere iyotlu tuz ve tüm besinlerin biyo yararlılığını artırmak için zeytinyağı eklenmeli. Kuruyemiş (fındık, badem, ceviz) de önemli. E vitamini, magnezyum ve çinko açısından zengin bir antioksidan olup çocuk istemi döneminde özellikle kullanılması gereken besinlerden. Havuç ve incir de bu dönemde bol bol tüketilmesi gerekenlerden. İçerisindeki A vitamini, B vitamini ve folik asit yumurtalık dokusunun kendini yenilemesinde faydalı. Bunların yanında özellikle erkek faktörü için de keçiboynuzu tavsiye ediyoruz. Bu besin, vitamin ve çinko içeriği yüksek iyi bir antioksidandır” açıklamasını yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...