BioNTech kurucusu Şahin'den kanser aşısına ilişkin açıklama

Düzenleyen:
BioNTech kurucusu Şahin'den kanser aşısına ilişkin açıklama

SAĞLIK Haberleri

BioNTech CEO'su Uğur Şahin covid-19 aşısından sonra kanser hastaları için kanser aşısı üzerinde çalıştıklarını söyledi.

BioNTech’in kurucu ortaklarından ve şirketin CEO'su olan Uğur Şahin koronavirüsün çıkmasıyla birlikte covid-19 aşısı için çalışmalar sonucu aşı çıkarılmış ve Türkiye başta olmak üzere aşı birçok ülkede kullanıma sunulmuştu.

Şahin, bir süre önce kanser tedavisiyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini söylemiş ve kanser aşısında ilk denemelerin olumlu sonuçlandığını açıklamıştı. Bunların ardından Şahin, kansere çare olabilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

YAPAY ZEKA AYRINTISI

İngiltere'ye bağlı Financial Times'a konuşan Şahin, koronavirüs salgını öncesinde BioNTech’in kanser için hastanın bedenine uygun ilaç ve aşı geliştirmeye odaklandığını belirterek " “Tümörden alınan veriler kullanılarak tedavi yöntemi geliştiriliyordu. Şimdi bunu yapay zekayı merkeze alarak yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Şahin, “Burada sorulması gereken soru şu: Eğer her hastanın farklı mutasyonu varsa, her hasta için en iyi sonucu bulmamıza yardımcı olacak bir makine öğrenme programı geliştirebilir miyiz” dedi.

'KARMAŞIK BİR GÖREV'

BioNTech’in CEO'su Şahin son olarak, “Bu aşırı derecede karmaşık bir görev, bunda tümördeki mutasyonun durumu ve bağışıklık sisteminden T-hücrelerinin bunu tanıma olasılığı gibi değişkenler bulunuyor. Makine öğrenmesi giderek daha da iyiye ulaşıyor. Şu an insanlar sadece kalite değerlendirmesi için sürece müdahale ediyor” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...